WMS laat productiviteit Dozon met 21 procent groeien

Dozon heeft een sturend Warehouse Management Systeem (WMS) geimplementeerd. Inclusief rollerbanen, barcode scanning en voice picking. “We doen hetzelfde met minder medewerkers."

 

Uitgroeien tot een top 3 speler

Dozon is een groothandel in hang- en sluitwerk, ijzerwaren, meubelbeslag, ventilatietechniek, gereedschappen, machines en aanverwante producten. Dozon heeft één logistiek centrum in Doetinchem en acht lokale winkelvestigingen. Het levert 30.000 artikelen uit voorraad aan de aannemerij, interieurbouwers en kozijnindustrie.

Dozon wil uitgroeien tot een top 3 speler in de regio Oost en Midden Nederland. Om deze ambitie waar te maken en te anticiperen op veranderingen in de markt heeft Dozon een sturend Warehouse Management Systeem (WMS) geimplementeerd. Inclusief mechanisatie met rollerbanen, barcode scanning en voice picking.

 

Productiviteit en kwaliteit zijn verbeterd

Met het nieuwe WMS kunnen orderpickers meer picks per uur aan omdat ze minder afstanden hoeven te maken. Het WMS bevat een module waarmee snellopende artikelen op de best bereikbare locaties komen te liggen. Door de invoering van barcodescanners en voicepicking is de productiviteit van werknemers en de kwaliteit van de dienstverlening toegenomen.

Daniël Nijenhuis, hoofd inkoop & logistiek bij Dozon: “We hebben uitgerekend dat we met het nieuwe systeem een productiviteitsverbetering van 21 procent behalen. We doen hetzelfde met minder medewerkers. Die FTE’s kunnen we dan elders inzetten, bijvoorbeeld aan de winkelbalie of op de, vierde nieuwe transportbus die we in bestelling hebben.”

 

Projectdetails

  • Dozon
  • Technische groothandel
  • Koppeling met Mavis ERP systeem van Didata
  • Verminderen van pickfouten
  • Verbeteren productiviteit

 

Ook uw productiviteit en kwaliteit verbeteren?

Wij zijn benieuwd naar úw volgende logistieke stap en denken er graag over mee.

Bel +31 (0)888 318 100 of vul het contactformulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

 
 
 
&nbp;