Kruitbosch verbetert productiviteit en foutpercentage met voicepicking

De klanten van Kruitbosch stellen steeds hogere eisen aan levertijden en service. Kruitbosch gingen daarom op zoek naar een flexibele logistieke oplossing voor papierloos orderpicken. Die hebben ze gevonden in voicepicking. "Voicepicking stelt ons in staat om met hetzelfde aantal mensen meer werk te verrichten, met een hogere betrouwbaarheid."

 

Steeds hogere eisen aan service

Kruitbosch is een totaalleverancier voor fietsspeciaalzaken in Nederland en in België. De klanten van Kruitbosch stellen steeds hogere eisen aan levertijden en service.

Mede-eigenaar Martin Kruitbosch: “Onze klanten kunnen tot 17.00 uur bestellen en de volgende dag de bestelling in huis hebben. Hierdoor hebben we in ons magazijn maar een korte tijd om de orders te verwerken. We gingen daarom op zoek naar een flexibele logistieke oplossing voor papierloos orderpicken. Die hebben we gevonden in voicepicking, spraakgestuurd orderpicking.”

 

Productiviteit medewerkers gestegen met 30%

“De automatisering van het logistieke proces heeft direct veel voordelen opgeleverd. Waar voorheen vier processtappen nodig waren om orders uit te leveren, zijn dit er nu nog twee. Voor het gebruik van voice moest de order worden gepickt, gecontroleerd, ingepakt en verzendklaar gemaakt. Nu is het niet meer nodig om iedere order te controleren en is het inpakken en verzendklaar maken één proces geworden. Voor de implementatie liepen wij maximaal 3 orders tegelijk. Nu 16. Dit reduceert de looptijden enorm.”

“Door de implementatie van voice picking hebben we de productiviteit van alle medewerkers met maar liefst 30% verhoogd. Het foutpercentage is gehalveerd: we zitten nu op een percentage van minder dan 0,05%.”

 

Video: Voicepicking bij Kruitbosch

 

Altijd de handen vrij

De medewerkers van Kruitbosch reageerden uitermate positief op de invoering van voicepicking. Ze werden op een vroeg moment meegenomen in het proces en leverden hun bijdrage aan een succesvolle implementatie. Henk Jan Mulder (orderpicker): “Met de introductie van voicepicking werd mijn werk eigenlijk veel makkelijker. Ik heb nu altijd mijn handen vrij en kan eenvoudig de producten pakken. Niemand heeft heimwee naar het oude systeem van papieren picklijsten. Ik kan het iedereen aanraden.”

Ook Arjen Rouw (teamleider magazijn) is enthousiast. “Door Vocollect is de kans op misgrijpen in het orderpicken erg klein geworden. Dat zie je terug in het gehalveerde foutpercentage. Daardoor is de controleslag uit het proces gehaald, puur omdat we nu zo strak picken.”

 

Video: Kruitbosch logistiek klaar voor de toekomst

 

Projectdetails

  • Kruitbosch
  • Groothandel in fietsen, onderdelen en accessoires

[/vc_column_text]

  • Koppeling met Unit4 Agresso Wholesale ERP systeem
  • Verminderen van pickfouten
  • Vereenvoudigen processen
  • Efficiënter orderpicken

 

Ook uw productiviteit en foutpercentage verbeteren?

Wij zijn benieuwd naar úw volgende logistieke stap en denken er graag over mee.

Bel +31 (0)888 318 100 of vul het contactformulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

 
 
 
&nbp;