Delicia vergroot productiecontinuïteit en bespaart op logistiek

Delicia, producent van chocoladeproducten, heeft onlangs de productie uitgebreid en tegelijkertijd geïnvesteerd in extra expeditie- en magazijnruimte, aangestuurd via een WMS/WCS van Actemium. "Wij besparen logistieke kosten doordat onze externe partner minder ad-hoc leveringen uit hoeft te voeren."

 

Kostenreductie opslag en transport

Delicia wil de aan- en afvoer naar en van alle productielijnen verbeteren en de kosten voor opslag en transport reduceren. Deze doelstellingen zijn gerealiseerd door in een nieuw magazijn een grotere interne voorraad aan grondstoffen en halffabrikaten aan te houden en de palletaanvoer en -afvoer real-time aan te sturen en te optimaliseren. “Wij hebben een selectietraject doorlopen voor een strategische samenwerkingspartner, waarbij de keuze op Actemium is gevallen,” vertelt director operations Jan Willem Pikaar. De belangrijkste redenen daarvoor waren hun pragmatische projectaanpak, de betrokkenheid, ervaring en kennis van de medewerkers en zowel het gebruiksgemak als open integreerbaarheid van de eigen automatiseringsoplossingen voor productie en logistiek. Actemium heeft eerder al een MES (Manufacturing Execution System) geïmplementeerd en nu een nieuw WMS/WCS (Warehouse Control System).”

 

Productiegestuurde logistiek

Bij Delicia worden alle interne en externe logistieke processen aangestuurd door productieorders. Tijdens het plannen en voorbereiden daarvan is het belangrijk om flexibel in te spelen op last-minute veranderingen van klanten. “Wij berekenen en plannen de benodigde voorraden grondstoffen en halffabrikaten voor alle productielijnen in ons Baan ERP en R2T planningspakket”, aldus Pikaar. “Vervolgens wordt van daaruit ook de aanvoer naar alle lijnen aangestuurd. Gebaseerd op de real-time voorraadstatus aan elke lijn. Om in te spelen op een toenemende vraag hebben wij de fabriek vorig jaar uitgebreid en hebben wij het aantal palletplaatsen met de nieuwe expeditie- en magazijnruimte verzevenvoudigd van zo’n 500 naar 3.500. Omdat onze bedrijfsprocessen door die uitbreiding complexer werden, hebben wij Actemium gefaseerd het WMS/WCS laten implementeren en optimaliseren.”

Interfaces met andere systemen

Bij Delicia is het WMS/WCS zowel geïntegreerd met de bestaande ERP, MES en planningsapplicatie, als een automatisch pallettransport- en truckloading-systeem en semi-automatische man-up trucks. “Terugkijkend op het hele logistieke project heeft Actemium ons vanaf het eerste advies tot de optimalisaties professioneel en betrokken begeleid”, resumeert Pikaar. “Ze brengen waardevolle kennis en ervaring mee, terwijl ze ook het aanbod van alle material handling leveranciers goed kennen. De eerste dagen na het live gaan stonden ze standby om vragen te beantwoorden en te ondersteunen. Omdat het WMS/WCS-systeem sindsdien zoals verwacht functioneert, heb ik er zelf amper omkijken naar gehad”.

 

Behaalde resultaten

De belangrijkste resultaten van Delicia’s WMS/WCS-systeem zijn een betere voorraadbeschikbaarheid voor de productie, hogere informatiebetrouwbaarheid en betere bezettingsgraad in de expeditie-/magazijnruimte. “Omdat wij nu beter inzicht hebben in de dagelijks benodigde grondstoffen en halffabrikaten hoeft onze externe partner minder ad-hoc leveringen uit te voeren, waardoor wij logistieke kosten besparen”, aldus Pikaar. “Verder is de bezettingsgraad van alle palletposities verbeterd van 75-80% naar 90-95% en is alle beschikbare data voortaan makkelijker terug te vinden door het gebruik van diverse filters.”

 

Ook besparen uw logistiek?

Wij zijn benieuwd naar úw volgende logistieke stap en denken er graag over mee.

Bel +31 (0)888 318 999 of vul het contactformulier in.


    Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met uw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor u uiteengezet hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u heeft. Via bovenstaande checkbox geeft u uw akkoord op het verwerken van uw persoonsgegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Updatesessie Actemium WMS, Actemium, Zevenaar (sep 2018)
Actemium Agro event: Mix & Match, (sep 2018)
Material Handling dag 2018, 1931 Congrescentrum, 's-Hertogenbosch (okt 2018)
Updatesessie Mobile computing, Actemium, Zevenaar (okt 2018)
Inspiratiesessie logistieke software voor UNIT4 ERP, UNIT4, Sliedrecht (okt 2018)
Workshop slim orderverzamelen en sorteren, Actemium, Veghel (okt 2018)
Vakbeurs ICT & Logistiek 2018, Jaarbeurs, Utrecht (nov 2018)
Updatesessie WLAN, Actemium, Zevenaar (nov 2018)
Inspiratiesessie Warehouse management, Actemium, Zevenaar (nov 2018)
Inspiratiesessie Voice picking: orderpicken met je stem!, Actemium, Zevenaar (dec 2018)
Updatesessie Voice picking: haal meer uit uw voice oplossing, Actemium, Zevenaar (dec 2018)
Vakbeurs Logistics and distribution 2019, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (apr 2019)

 

Projectdetails

  • Koppeling met Baan ERP en R2T planningspakket
  • Reduceren van kosten voor opslag en transport
  • Betere voorraadbeschikbaarheid voor de productie
  • Betere bezettingsgraad magazijn

 

Over Delicia

Delicia ontwikkelt en produceert sinds 1938 chocoladeproducten: hagel, vlokken, crispies en gecoate producten. In een wereld waarin duurzaamheid, gezondheid, genieten en gemak steeds belangrijker worden, vindt Delicia het belangrijk om de wereld te ‘verblijden’ met (h)eerlijke, decoratieve, verrassende en verantwoorde chocoladeproducten. Dankzij een focus op innovatie, groei en samenwerking is het bedrijf uitgegroeid tot ėėn van de grotere leveranciers van chocolade broodbeleg en decoraties voor verschillende merken.

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

 
 
 
&nbp;