Decostar verbetert kwaliteit en flexibiliteit met WMS en voice picking

Decostar, importeur van woondecoratie, heeft een WMS met voice picking geïmplementeerd, voor het insourcen van de logistiek. De belangrijkste voordelen daarvan zijn meer grip op de kwaliteit en een grotere flexibiliteit richting klanten. “Dankzij realtime inzicht in alle informatie en papierloos werken is de foutkans tot nihil gereduceerd en kunnen wij in piekperiodes efficiënter orders verwerken”, zegt hoofd magazijn Bastiaan Vosselman.

 

Insourcen logistiek

Om de snelle bedrijfsgroei beter te managen heeft Decostar besloten alle logistieke activiteiten te insourcen. Daardoor kregen ze behoefte aan een sturend Warehouse Management Systeem met scanning en voice picking voor efficiënt en foutloos orderpicken. “Wij hebben voor Actemium gekozen vanwege de uitgebreide functionaliteit van hun WMS-oplossing, de beschikbare integratie daarvan met ons Unit4 ERP-systeem en de aanwezige logistieke kennis en ervaring”, vertelt Vosselman. “Zij hebben ons tevens geadviseerd en geholpen alle logistieke processen te optimaliseren.”

 

30% tot 40% minder personeel nodig tijdens piekperiodes

In de woondecoratiemarkt verwerkt de hele supply chain grote pieken in het voor- en najaar. Decostar huurt daarvoor extra personeel in, terwijl er tevens in twee of drie ploegen wordt gewerkt. “Dankzij het WMS met voice picking en doorgevoerde procesverbeteringen, hebben wij nu zo’n 30% tot 40% minder personeel nodig tijdens de piekperiodes”, vervolgt Vosselman. “Door in ploegendiensten te gaan werken maken wij ook optimaal gebruik van het beschikbare interne transport en hardware.”

Binnen drie maanden geïmplementeerd

“Terugkijkend op het project zijn wij er trots op onze WMS- en voice picking-implementatie binnen drie maanden te hebben gerealiseerd”, aldus Vosselman. “Inclusief het verhuizen van 13.000 pallets met goederen van Apeldoorn naar IJsselmuiden en maatwerkaanpassingen in de software. Daarna hebben wij nog diverse verbeteringen doorgevoerd op basis van alle realtime managementinformatie. Zoals artikelen uit verschillende klantorders in het ERP-systeem samenvoegen voor efficiënter orderpicken en optimaliseren van de rijafstanden.”

 

Video: WMS bij Decostar

 

Ook fouten reduceren en efficiënter orders verwerken?

Wij zijn benieuwd naar úw volgende logistieke stap en denken er graag over mee.

Bel +31 (0)888 318 100 of vul het contactformulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Inspiratiesessie Warehouse management, Actemium, Zevenaar (apr 2018)
Inspiratiesessie barcode scanning voor UNIT4 ERP, UNIT4, Sliedrecht (mei 2018)
Updatesessie U4Scan scanmodule voor UNIT4 ERP, UNIT4, Sliedrecht (mei 2018)
Updatesessie Actemium WMS, Actemium, Zevenaar (sep 2018)
Material Handling dag 2018, 1931 Congrescentrum, 's-Hertogenbosch (okt 2018)
Updatesessie Mobile computing, Actemium, Zevenaar (okt 2018)
Vakbeurs ICT & Logistiek 2018, Jaarbeurs, Utrecht (nov 2018)
Updatesessie WLAN, Actemium, Zevenaar (nov 2018)
Inspiratiesessie Voice picking: orderpicken met je stem!, Actemium, Zevenaar (dec 2018)
Updatesessie Voice picking: haal meer uit uw voice oplossing, Actemium, Zevenaar (dec 2018)

 

Projectdetails

  • Koppeling met Unit4 Multivers Extended ERP systeem
  • Meer grip op de logistiek
  • Realtime order informatie
  • Minder fouten
  • Hogere productiviteit

 

Over Decostar

Decostar is al ruim 15 jaar een importeur van woondecoratie. Vanuit een hoofdkantoor in Apeldoorn en magazijn in IJsselmuiden, leveren zij elk seizoen een ruime keuze aan stijlvolle woondecoraties voor binnen en buitengebruik. Zowel onder de bekende eigen merknaam Countryfield als private en white labels in samenwerking met grote retailklanten.

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

 
 
 
&nbp;