Is Android volwassen genoeg voor Enterprise mobility?

04.08.2017

Android is al jaren het grootste mobiele operating systeem. De enorme groei gaat ook gepaard met berichtgeving over veiligheid en privacy. Is Android daarom wel geschikt voor uw bedrijfskritische applicaties en toepassingen?

 

Windows tijdperk

Meer dan 10 jaar lang zijn Windows Mobile, Windows CE en Windows Embedded Handheld dé standaard geweest voor “rugged enterprise” mobiele apparaten als handheld computers, vehicle computers en PDA’s. Deze operating systems zijn echter niet geschikt voor moderne multi touch applicaties en worden door Microsoft niet meer doorontwikkeld. Dit is de reden dat fabrikanten van rugged devices tegenwoordig ook Android OS aanbieden op hun nieuwe mobiele computers.

 

Android in de “rugged enterprise

Android is een modern besturingssysteem en is zeer geschikt voor grote touchscreens. Android is volop in ontwikkeling en biedt ondersteuning voor augmented reality en sensoren die rotatie, licht, versnelling en locatie meten. Android is in opkomst in de “rugged enterprise”. Maar is het wel geschikt voor uw bedrijfskritische applicaties en toepassingen?

 

Android geschikt voor zakelijk gebruik?

Android is initieel ontwikkelt voor de consumenten markt. Deze markt kenmerkt zich door razend snelle ontwikkelingen, vele productintroducties en korte levenscycli. Zakelijke toepassingen stellen hele andere eisen aan levensduur, compatibiliteit, beveiliging en beheer. Zaken waar Windows Mobile, CE en Embedded Handheld erg sterk in waren. De volgende ontwikkelingen zorgen ervoor dat Android toch niet meer onder hoeft te doen voor de verouderde Windows platformen.

 

1. Non-GMS (Google Mobile Services)

Consumenten versies van Android zijn standaard voorzien van Google Mobile Services (GMS). Hierin zitten onder andere de Google Play Store, Google zoeken, Google Chrome en Youtube. Rugged devices zijn ook verkrijgbaar met Non-GMS Android. Dit biedt verschillende voordelen.

 • Zonder Play Store installeren uw medewerkers geen eigen apps
 • Geen verplichte Google account nodig
 • Geen verplichte gegevensdeling met Google

 

2. Life Cycle Management

U heeft vast gehoord over gebrekkige software-updatebeleid van veel fabrikanten van Android-smartphones, zoals de bodemprocedure van de Consumentenbond tegen Samsung.

Veel fabrikanten van rugged devices bieden een Life Cycle Management van 5 jaar of langer. Hierdoor krijgt u gegarandeerd periodieke updates met nieuwe functionaliteit en security patches.

 

3. Mobile Device Management

Er zijn verschillende Mobile Device Management tools verkrijgbaar voor Android. De voordelen?

 • Uitschakelen van installatie van apps door gebruikers buiten de App Store om
 • Afschermen van het besturingssysteem waardoor uw medewerkers geen settings wijzigen en alleen applicaties starten waarvoor ze rechten hebben
 • Centraal updates doorvoeren nadat u ze eerst heeft getest
 • Op afstand data en apps van gestolen of verloren devices wissen
 • Gescheiden omgevingen creëren voor werk en prive toepassingen

 

4. Beschikbaarheid van applicaties

Veel mobiele apps van WMS, ERP en TMS leveranciers zijn inmiddels geschikt voor Android. Bent u nog afhankelijk van een karaktergebaseerde Telnet applicatie? Met All-touch TE zet u de bekende groene telnet schermen automatisch om in intuïtieve en eenvoudig te bedienen mobiele Android apps.

 

Zebra LifeGuard for Android

 

Beschikbare Enterprise computers met Android

Alle nieuwe toestellen van de grote fabrikanten zijn verkrijgbaar met Android. Zoals de Zebra TC8000 handterminal en de Zebra WT6000 polscomputer.  Honeywell biedt u de keus tussen Android of Windows Embedded waarbij het mogelijk is om later alsnog te upgraden naar Android. Zoals op de Honeywell CK75 handheld of de Honeywell CN75 PDA.

 

Meer weten of advies?

Bel +31 (0)888 318 100 of vul het contactformulier in.


  Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met uw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor u uiteengezet hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u heeft. Via bovenstaande checkbox geeft u uw akkoord op het verwerken van uw persoonsgegevens.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Updatesessie Actemium WMS, Actemium, Zevenaar (sep 2018)
Actemium Agro event: Mix & Match, (sep 2018)
Material Handling dag 2018, 1931 Congrescentrum, 's-Hertogenbosch (okt 2018)
Updatesessie Mobile computing, Actemium, Zevenaar (okt 2018)
Inspiratiesessie logistieke software voor UNIT4 ERP, UNIT4, Sliedrecht (okt 2018)
Workshop slim orderverzamelen en sorteren, Actemium, Veghel (okt 2018)
Vakbeurs ICT & Logistiek 2018, Jaarbeurs, Utrecht (nov 2018)
Updatesessie WLAN, Actemium, Zevenaar (nov 2018)
Inspiratiesessie Warehouse management, Actemium, Zevenaar (nov 2018)
Inspiratiesessie Voice picking: orderpicken met je stem!, Actemium, Zevenaar (dec 2018)
Updatesessie Voice picking: haal meer uit uw voice oplossing, Actemium, Zevenaar (dec 2018)
Vakbeurs Logistics and distribution 2019, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (apr 2019)

 

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

 
 
 
&nbp;